Margarit-George_procuror-500x255George Mărgărit, procurorul de la DIICOT Buzău, care este cercetat de DNA, după ce a pierdut la poker online banii de flagrant, susţine că suferă de afecţiuni psihice. Magistratul cere ajutor de specialitate, la psihiatrie. George Mărgărit susţine că suferă de afecţiuni psihice şi din acest motiv nu se poate abţine de la jocuri. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus, joi, cercetarea sa în stare de libertate, dar procurorul nu are voie să părăsească România.

Procurorul George Mărgărit, de la DIICOT Buzău, a intrat în atenţia superiorilor la începutul lunii octombrie, după ce nu a returnat la timp banii pe care îi primise de la Structura Centrală pentru organizarea unui flagrant. El urma să cumpere, de la o reţea de traficanţi, 7.5 kilograme de haşiş, cu suma de 100.000 de lei. Magistratul a obţinut toate aprobările de la superiori, doi traficanţi au fost arestaţi preventiv, iar banii urmau să fie înapoiaţi în termen de 14 zile. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, conducerea DIICOT Buzău a declanşat o anchetă internă şi a constatat lipsa banilor şi a unei sume de zece ori mai mare, care provenea din bani indisponibilizaţi în cursul anchetelor penale. Din primele cercetări, Mărgărit ar fi jucat banii la poker.

Şefii procurorului au trimis dosarul la Parchetul General, care îl anchetează, acum, pe George Mărgărit, pentru delapidare. DIICOT Buzău a recuperat 13.500 de euro din prejudiciul produs de magistrat.De la 1 noiembrie, George Mărgărit a ieşit din structura DIICOT şi a revenit la Parchetul Judecătoriei Buzău, de unde fusese promovat. Transferul s-a făcut la cererea sa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here