vremea-meteo-termometru

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru lunile februarie, martie şi aprilie 2016.
Astfel, în februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decat media climatologica in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se vor situa, in general, in limite apropiate de normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi excedentare in regiunile nord-vestice, vestice si, partial, in cele centrale, iar in restul tarii vor fi apropiate de mediile multianuale.

În martie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste normalul perioadei in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice.
Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

În aprilie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.
Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor avea o tendinta spre excedent.

Meteorologii precizează că estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
De menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here