Sâmbătă vremea va fi în general instabilă în nordul, nord-estul şi central ţării, dar şi în zonele montane, anunţă ANM. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporare, accentuate în cursul dup-amiezii şi pe seară, când se vor înregistra averse şi descărcări electrice pe arii extinse.

În restul ţării, vremea se va menţine frumoasă şi călduroasă, în special în zonele de câmpie. Seara sunt aşteptate fenomene associate instabilităţii atmosferice, local în regiunile est-sud-estice. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 l/mp şi vor fi condiţii de cpderi de grindină.

Vntul va sufla slab şi moderat, cunoscând internsificări în zonele montane, însă de scurtă durată. Valorile termice maxime se vor încadra între 22/23 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 34 de grade în sudul Olteniei. Minimeel vor fi cuprinse într 9/10 grade în depresiuni şi 20 de grade la malul mării.

La Bucuresti, vremea va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, in orele serii, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 17…18 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Duminică vremea va fi în general frumoasă, menţinându-se călduroasă în sudul şi sud-estul ţării local. În restul zonelor, valorile termice se vor situa în jurul mediilor, climatologic, specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul dup-amiezii şi seara în nord-estul teritoriului şi în zona montană, cu precădere în Carpaţii Orientali unde, izolat vor cădea ploi de scurtă durată, posibil şi descprcări electrice, scrie HotNews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here