Autoritățile din Poșta Câlnău au documentat și demarat un proiect de construire platformă comunală de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd și dotarea cu echipamente pentru dezvoltarea amenajărilor destinate depozitării gunoiului de grajd.

Valoarea proiectului este 1.677.474LEI + TVA, iar autoritățile locale l-au gândit atât pentru a veni în sprijinul locuitorilor, cât și pentru a respecta normele impuse de autoritățile de mediu.

Proiectul propus vizeaza sprijinirea si promovarea unei dezvoltari economice si sociale echilibrate a tuturor regiunilor prin imbunatatirea conditiilor de trai si protejarea mediului inconjurator.

Proiectul urmareste organizarea de sisteme de colectare selective a deseurilor biodegradabile reprezentate in particular de gunoiul de grajd din gospodariile private, cee ace va contribui la reducerea depozitarii necontrolate a acestuia si implicit la cresterea calitatii mediului.

Platforma va fi amplasata intr-o zona cu apa freatica la mica adancime si va fi situate la cel putin 100 m de orice curs de apa sic el putin 500 m de locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here