Un proiect de modificare legislativă care tocmai a fost depus la Senatul României prevede ca plafonul de neimpozitare a pensiilor să fie eliminat definitiv. În momentul acesta, plafonul de neimpozitare a pensiilor a fost stabilit la 2.000 de lei.

Iniţiativa de modificare este semnată de peste 40 de parlamentari PNL, în frunte cu şefa partidului, Raluca Turcan.

În expunerea de motive, semnatarii acestei iniţiative scriu că plafonul de 2000 de lei de neimpozitare a pensiilor este discriminatoriu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Deputaţii au votat eliminarea impozitării pensiilor sub 2.000 de lei. În plus, pensionari nu mai plătesc nici contribuţia de sănătate (CASS).

Proiectul de lege adoptat în legislatura trecută de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor şi scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate. Preşedintele comisiei, Viorel Ștefan, a propus amendarea proiectului în sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei să fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi „pentru”, cele ale PSD, şi opt împotrivă, ale Opoziţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here