Problemele tinerilor care după absolvirea liceului ingroasa randurile somerilor, dar si cele ale angajatorilor care nu gasesc forta de munca, ar putea sa isi gaseasca rezolvare in curand la Buzau.

Vineri a avut loc la Buzau conferinţa de lansare a proiectului ”Dezvoltarea de competenţe în vederea facilităţii accesului pe piaţa muncii” care are exact acest obiectiv.

Mondo Consult, in calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă – INTEGRA au făcut posibilă implementarea acestui proiect care are drept scop identificarea agenţilor economici care să formeze, prin practică, elevi de liceu şi ulterior să le ofere un loc de muncă la finalizarea studiilor.

Proiectul ”Dezvoltarea de competenţe în vederea facilităţii accesului pe piaţa muncii” are drept beneficiari 350 de elevi de la trei unităţi de învăţământ, Liceul Tehnic Buzău, Liceul Tehnologic Economic Râmnicu Sărat şi Colegiul Economic din Focşani. Mondo Consult, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă – INTEGRA au gândit proiectul, astfel încât să poată veni atât în întâmpinarea agenţilor economici, cât şi a tinerilor absolvenţi de liceu.

Practic, în cadrul proiectului sunt invitaţi să participe agenţi economici aflaţi în cautare de forţă de muncă, dar şi elevi de liceu hotărâţi să practice o meserie. Astfel, elevii vor beneficia de practică şi ulterior vor avea asigurat un loc de muncă.

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea integrării pe piaţa muncii şi în viaţa activă a elevilor din regiunile Sud Est, judeţele Buzău şi Vrancea prin accesul la activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă în strânsă legătură cu evoluţia pieţei muncii. Odată cu lansarea proiectului, astăzi, practic, s-a lansat şi invitaţia către agenţii economici de a se alătura şi de a ridica problema nevoii de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here