O noua culoare a Catedralei Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, demolarea clopotnitei, schimbarea pavajului din curtea catedralei  dar si planuri pentru redeschiderea, dupa multi ani, a parcului din apropierea Palatului Arhiepiscopal. Toate acestea sunt doar o parte a schimbarilor pe care le-a decis in numai cateva luni noul Arhiepiscop la judetelor Buzau si Vrancea, Ciprian Campineanu.

Potrivit surselor din randul Arhiepiscopiei, Inalt Preasfintia Sa a dispus demolarea clopotnitei pentru ca acesta era prea inalta si obtura vederea catre Seminarul Teologic, dar si pentru ca zgomotul clopotelor ar fi fost suportat cu greu de catre locatarii din zona.

Ulterior, s-a luat decizia schimbarii culorii Catedralei din ocru in alb, culoarea de treaditie a bisericilor din Romania.

Pentru schimbarea pavajului din curtea catedralei, este lesne de inteles ca decizia a fost luata dupa ce dalele au inceput sa se macine.

Cat despre deschiderea parcului de peste drum de Seminarul Teologic, este unul dintre primele planuri ale Arhiepiscopului Buzaului si Vrancei. Acesta si-a propus ca parcul sa fie refacut si redeschis publicului, in special mamelor cu copii, intrucat in zona lipsesc atat locurile de joaca cat si parcurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here