preda 276Proiectul de lege inițiat de Cezar Preda de modificare a Legilor Siguranței Naționale, care trebuia dezbătut astăzi în plenul Camerei Deputaților a trecut prin adoptare tacită. Asta după ce lucrările Camerei au fost suspendate din lipsă de cvorum, din totalul de 330 de deputați fiind prezenți doar 91.

Cum astăzi era ultima zi în care se putea dezbate în Plenul Camerei acest proiect de lege, lipsa de cvorum asigură adoptarea tacită a Legii și o trimite în dezbatere în Senat. În Camera Deputaților au fost prezenți astăzi doar 91 de deputați, care nu au asigurat cvorumul necesar de minimum 164 pentru a ține ședința, lucrările fiind suspendate.

De altfel, deputatul liberal George Scutaru a solicitat un apel nominal pentru a strânge cât mai mulți deputați în sala de sedințe. „Este necesar să avem o dezbatere pe acest proiect, chiar şi în absenţa iniţiatorului”, a spus Scutaru.

Cum nici după apelul nominal nu a fost întrunit cvorumul necesar, lucrările au fost suspendate, iar proiectul de lege trece de Camera Deputaților prin adoptare tacită, urmând să fie dezbătut în Senat, care este for decizional în acest caz.

Iniţiativa lui Preda vizează modificarea şi completarea unor legi privind securitatea naţională. Unul dintre articolele proiectului menţionează că ofiţeri anume desemnaţi ai SRI pot fi numiţi în calitate de organe de cercetare penală speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului şi cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competente să efectueze urmărirea penală în condiţiile şi pentru infracţiunile date în competenţa acestora potrivit Codului de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here