aldeni bunVasile Alexandru, proprietarul Căminului din Aldeni, unde Centrul de Resurse Juridice a descoperit si reclamat că o parte dintre asistatii internaţi ar fi legaţi de paturi, abuzaţi sexual sau obligaţi să muncească, afirmă că beneficiarii sunt „trataţi mai mult decât bine”. Oamenii spun, însă, că sunt încuiaţi în camere.

Proprietarul Căminului din Aldeni, Vasile Alexandru, a declarat că beneficiarii primesc tratament, sunt îngrijiţi şi nu sunt încuiaţi în camere. Directorul Centrului Aldeni a recunoscut, insa, ca asistatii muncesc in gospodarie.

„Avem 37 de angajati, avem kinetoterapeut, asistent social, doctor pe probleme psihice, psiholog, asistenţi de specialitate, medic generalist si medic de familie. Oamenii primesc tratament, dar nu că spun eu, există un doctor care spune că dacă trebuie să le facem tratament, le facem. Ei vor sa munceasca si muncesc, taie lemne, muncesc in gospodarie dar sa va spuna cat ii platesc, cati bani primesc”, a spus Vasile Alexandru.

Vasile Alexandru susţine că cele doua reprezentante de la Centrul pentru Resurse Juridice s-au deghizat în reprezentanţi ai Ministerului Muncii pentru a avea acces în cămin si ca toate dezvaluirile sunt tendentioase.
„Acele persoane s-au deghizat în reprezentanţi ai Ministerului Muncii. Le-am cerut documente, legitimaţii, măcar un buletin să-mi dea. Mie mi-ar plăcea dacă aş fi persoană asistată să trăiesc în acest centru. Sunt trataţi mai mult decât bine. Avem şi personal, am 37 de oameni la 86 de asistaţi”, a spus Vasile Alexandru.

O femeie internată în căminul de la Aldeni a declarat că sunt bătăi între bărbaţi, mulţi dintre ei fiind extrem de violenţi, dar susţine că nu a fost victima unei agresiuni nici din partea vreunui asistat, nici a personalului din unitate.
Jurnaliştii care au mers la căminul din localitatea Aldeni au constatat că beneficiarii locuiesc în camere mici, înghesuiţi, unii dormind câte doi în pat sau direct pe saltea. De asemenea, lenjeriile sunt rupte, unii dintre asistaţi nu au perne, păturile sunt vechi şi prăfuite în timp ce pe pereţi atârnă pânze de păianjen.

Căminul de vârstnici şi adulţi cu dizabilităţi din localitatea Aldeni funcţionează de circa 20 de ani şi este deţinut de Vasile Alexandru. El spunea că unitatea funcţionează cu bani proveniţi din contractele încheiate cu primării de sector din Bucureşti, de unde sunt aduşi cei care beneficiază de serviciile căminului.

Pentru beneficiarii de la Aldeni, primariile a 4 sectoare din Bucuresti platesc intre 1800 si 3300 de lei pe luna pentru ca 99 la suta dintre cei internati aici provin din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here