mare_4zmxybf2184O echipă de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a deplasat în satul Ogrăzile din comuna Merei pentru a verifica dacă familia căreia i-a murit copilul mai are şi alţi copii şi în ce condiţii trăiesc aceştia.

„Am fost sesizaţi de către Serviciul de Ambulanţă despre faptul că un copil de aproximativ 3 ani preluat din satul Ogrăzi a decedat la spital şi că acesta avea urme de violenţă. O echipă de la Telefonul Copilului s-a deplasat la familie acasă şi au constatat că mai au un băieţel de 2 ani, o fetiţă de 12 ani acasă şi un copil de un an cu grave probleme de sănătate în sistemul de protecţie. În urma discuţiilor purtate cu familia şi cu asistentul social din comună s-a constat că familia îşi îngrijeşte copii, iar ceilalţi doi minori rămaşi acasă nu sunt în pericol. S-a considerat că nu se impune luarea copiilor din familie. Cei doi copii minori vor locui la bunici în următoare perioadă pentru că momentan nu mai au geamuri la locuinţă. În continuare, vom monitoriza situaţia şi vom lua măsurile care se impun pentru ca minorii să beneficieze de cel mai bun tratament”, ne-a declarat Roxana Kovacks, purtător de cuvânt DGASPC Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul care a decedat la spital a fost bătut de un vecin, în urma unui scandal între romi. Mai exact, mai mulţi copii s-au certat ieri în sat, iar familiile acestora s-au luat la rândul lor la ceartă. Membrii unui clan local au mers acasă la familia căreia i-a murit copilul şi au început să arunce cu pietre în geamuri. Situaţia a degenerat, s-au luat la bătaie, iar un bărbat  din familia cunoscută drept „clanul Gheorghe” l-a bătut şi pe copilul de 3 ani care astăzi a ajuns la spital şi ulterior a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here