postasAproximativ 70 de poştaşi cu cagule pe faţă au protestat, joi dimineaţă, în apropierea Prefecturii Buzău, protestul fiind unul mut, doar cu afişarea unor pancarte prin care oamenii îşi exprimau nemulţumirea faţă de politica dusă de conducerea Companiei Poşta Română, spune Mediafax.
Potrivit liderului de sindicat al poştaşilor din Buzău, Bogdan Ion, la protestul de joi dimineaţă au participat circa 70 de angajaţi, acţiunea desfăşurîndu se în afara orelor de program, între 7.45-8.45, de teamă să nu-şi atragă sancţiuni la locul de muncă.
Acţiunea noastră s-a încadrat în graficul acţiunilor de protest pe care poştaşii le-au început din ianuarie. Un protest care s-a desfăşurat în linişte deplină, suntem nemulţumiţi că o să ne desfiinţeze locurile de muncă, o să rămânem fără subunităţi poştale, o să primim mai puţin la salarii, ne vor reţine tichetele de masă, de vreo cinci ani au plecat vreo cinci mii de oameni, dar compania tot în aşa hal arată. Poşta de la Buzău se află în restructurare, ca în toată ţara. Sunt propuse spre desfiinţare oficii poştale, ghişee poştale din rural, compania e propusă pentru privatizare în condiţiile în care în lume nu e companie poştă de stat care e privatizată. Suntem cobai pentru alte entităţi poştale de stat care toate sunt pe profit în Europa. La Buzău probabil că o sută de oameni îşi vor pierde locurile de ,muncă„, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX liderul de sindicat al poştaşilor de la Buzău, Ion Bogdan.
Potrivit reprezentanţilor Poştei Buzău, vizate de desfiinţare anul acesta sunt oficiile poştale din cartiere mari ale municipiului, dar şi 33 de ghişee din mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here