Protest inedit la Cilibia, unde proprietara unei stâne de oi și-a luat cele 500 de animale și a mers cu ele în fața Primăriei din localitate, protestând astfel față de refuzul administrației locale de a-i concesiona o suprafață de islaz comunal.
Ioana Toma, proprietara oilor, spune că este locuitor al comunei Cilibia și că animalele sale sunt înscrise la medicul veterinar de pe raza comunei, însă cu toate acestea primarul Ion Enache refuză să-i concesioneze o bucată din islazul comunal pe motiv că adăpostul animalelor este amplasat pe teritoriul comunei învecinate.
În replică, primarul Ion Enache spune că proprietara celor 500 de oi nu are dreptul la islaz pe raza comunei Cilibia, ca urmare a unei hotărâri adoptată de Consiliul Local Cilibia care prevede că pot beneficia de pășune doar acei proprietari de animale care au adăpostul și domiciliul în comună.
Cum contestatara hotărârii Consiliului Local Cilibia reclamă încălcarea legii, Prefectura va analiza hotărârea respectivă și în cazul în care se vor constata încălcări ale legislației europene sau naționale nu va fi emis avizul de legalitate și se va solicita revocarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here