Săptămâna viitoare, profesorii buzoieni încep, protestele, ca urmare a neaplicării deciziilor judecătoreşti care le garantează majorări salariale. Liderul sindicaliştilor FSLI din Buzău evită totuşi să pronunţe cuvântul „grevă” din cauza noii legislaţii.

„Am stabilit ca, pe 20 octombrie, să întrerupem activitatea în şcoli timp de două ore, între orele 11,00 şi 13,00. Nu putem numi acest demers grevă, pentru că, în baza contractului de muncă, în România nu se poate face grevă. Este doar o întrerupere a activităţilor”, a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre.

Totodată reprezentanţii SÎP au trimis în şcolile din judeţ tabele pentru a afla poziţia profesorilor în legătură cu declanşarea întreruperii activităţii pe o perioadă nedeterminată, în data de 24 octombrie.

„Vorbim despre hotărâri de instanţă, din 2014, cele mai multe pentru 86 de şcoli din Buzău, care se referă la dobânzi neacordate în baza Legii 221. Sunt sume cuprinse între 3.000 lei şi 8.000 lei de persoană pentru personalul didactic şi personal didactic auxiliar. Problema este că aceste hotărâri, cel puţin în cazul Buzăului, intră în prescripţie, şi de aceea vrem să atragem atenţia ministrului Educaţiei“, a mai declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here