sefa promotieTatăl elevei Florentina Diana Radu, fata de nota 10 care a murit în urmă cu o lună din cauza unui anevrism cerebral, protetează la Spitalul Judeţean Buzău. Brbatul a decis să intre de astăzi în greva foamei, în faţa unităţii spitaliceşti, cerând să se facă dreptate în cazul fiicei sale, considerând că fiica sa a decedat cu zile, din cauză că Spitalul Județean Buzău nu are un neurochirurg, consultul făcut în cazul fetei sale find dat de un neurolog.
Părintele mai acuză că nu s-a adus un elicopter SMURD pentru transportarea acesteia la un spital din Capitală, în ciuda solicitării sale în mai multe rânduri, răspunsul primit de tată fiind acela că nu existau condițiile necesare pentru a ateriza un elicopter la acea oră.
Tatăl Florentinei Diana Radu este decis să continue greva foamei in fața Spitalului până la sfârșitul săptămânii.
Reamintim cp, şefa de promoție de la Şcoala nr. 15 de anul acesta, Diana Florentina Radu, care a absolvit clasa a VIII-a cu 10 pe linie, s-a stins din viață la începutul lunii iunie. Totul a început într-o zi de duminică, atunci când adolescentei i s-a făcut rău și a căzut în baie. Acolo au găsit-o părinții ei, care, speriați au dus-o de urgență la spital.
Vestea șoc a venit la UPU când medicii le-au spus părinților că fata suferă de anevrism cerebral. A fost transferată la un spital din Capitală, însă nici acolo medicii nu au putut face nimic pentru ea.
Încă de când fata lor şi-a pierdut viaţa, părinţii Dianei nu se pot împăca cu ideea că fata lor nu mai este printre noi, ba mai mult, aceştia cred că adolescenta avea şanse să traiască. ”Duminică am fost plecaţi la ţară, la familia soţiei, apoi am venit acasă, fata a lucrat un pic la chimie apoi a ieşit afară, cu fetele. Seara, ne-am uitat un pic pe calculator, a mâncat apoi i-am zis pe la ora 10 să se culce. La miezul nopţii, m-am trezit pentru a merge la bucătărie moment în care am observat lumina aprinsă la baie. După zece minute, văzând că nu iese, am ciocănit şi i-am zis fetei mele, mai mult în glumă, să iasă, fiindcă mai au şi alţii nevoie de toaletă. Văzând că nu dă un răspuns, am spus soţiei. A împins uşa însă era înţepenită, pentru că fata căzuse lângă ea şi o blocase. Am sunat repede la 112 şi ambulanţa a ajuns cam în opt minute. Noi am reuşit să o scoatem între timp din baie şi i-am pus o pernă sub cap. Nu mai era conştientă. A intrat la Pediatrie, apoi la UPU, pentru că nu era conştientă, iar aici s-a constatat de către medicul de gardă că spitalul nu are neurochirurg. S-a dat un telefon pentru aducerea unui medic, nu s-a reuşit, apoi medicul de gardă a telefonat la DSP şi s-a reuşit contactarea unui neurochirurg din afara spitalului, care a venit după vreo oră şi jumătate. Fiica mea încă avea semne motrice”, a povestit tatăl fetei.
La Buzău, i-a fost pus pentru prima oară diagnosticul de anevrism cerebral, caz grav, motiv pentru care s-a început demersul pentru mutarea la Bagdasar – Arseni, din Bucureşti. Lipsa pe moment a unui mijloc de transport adecvat, un elicopter sau măcar o ambulanţă dotată corespunzător, a făcut ca pacienta să ajungă după ora 5 dimineaţa în capitală. A fost pusă din nou la tomograf, rezultatul fiind acelaşi: anevrism cerebral. ”Mi-au spus că i s-au spart milioane de vase mici din creier şi s-a umplut cavitatea craniană cu sânge. Au dus fata la reanimare, secţie unde nu am reuşit să iau legătura cu niciun medic. Ulterior, oamenii de bine care m-au ajutat, de la episcopie, părinţi ai unor colegi de şcoală, au luat legătura cu o clinică din Franţa însă pentru că fata mea nu dădea semne de vindecare, s-a considerat că nu poate fi trimisă în exterior. Domnul dr. Alexandru mi-a spus că este un anevrism foarte mare şi nu poate fi deplasată. Mişca degetele de la picioare, am strâns-o de mânuţă şi avea reflexe dar starea s-a înrăutăţit. Cu o zi înainte să moară, avea mişcări involuntare ale ochilor şi intrase în hipotermie. Medicul neurochirurg de la Buzău îmi tot spunea că el nu trebuia să fie acolo, la acea oră, iar eu am fost cel care a sunat din nou la 112 pentru a insista să trimită un elicopter. Doamna de la telefon mi-a spus că elicopterul nu cirulă noaptea, pentru că nu are lumini. Eu ştiu că era senin atunci şi era chiar lună plină. Apoi, a doua seară cum de s-a putut ridica elicopterul? A fost un accident iar persoana respectivă a ajuns cu elicopterul în aceleaşi condiţii. Pentru că nu erau ambulanţe dotate, de tip C, am aşteptat de la SMURD Bucureşti o ambulanţă cu medic principal şi cu toate dotările. La Bagdasar, nu au comunicat deloc cu noi pe durata celor trei zile cât a stat în comă. Voiam chiar să donăm organele fetei, dar era prea târziu”, a spus Marius Radu, tatăl fetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here