protest
Finanțiștii au ieșit marți dimineață din birouri direct în stradă pentru a-și striga nemulțumirea, în speranța că guvernanții îi vor băga și pe ei în seamă. Activitatea instituției este blocată, la orele dimineții, și e posibil să rămână așa multă vreme de acum încolo. Sindicaliștii din Corabie spun că vor continua protestul până când mai marii de la București vor ține cont și de părerile lor.
Finanțiștii de la Buzău spun că e nedreaptă decizia Guvernului de a majora doar salariile celor din instituțiile centrale, astfel că sunt deciși să nu intre în birouri.
Finanțele au la nivelul județului Buzău circa 400 de angajați.
”Ne aflăm în fața unui protest spontan, suntem in fata institutiei ca reactie la atitudinea Guvernului fata de noi. Incepand din 2013, ne aflam intr-un proces amplu de reorganizare si dupa doi ani si jumatate de bulversare, guvernanții au considerat ca e normal sa scoata pe sub masa o ordonanta prin care sa mareasca salariile doar celor din administratia publica centrala. Dar, noi suntem cei care contribuim cel mai mult la constituirea bugetului general consolidat. Toti salariatii se afla in protest spontan, protest care va fi pe timp nelimitat, asteptam reactia autoritatilor, asteptam ca guvernantii pe care i-am ales sa-si indrepte fata catre noi, sa contam pentru ei, sa ne cheme la negocieri. Conducerea institutiei e solidară cu protestatarii”, a declarat liderul de sindicat Adrian Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here