protest
Protestele din Buzău au fost în week-end de-a dreptul firave. După două zile în care buzoienii au ieșit din case pentru a-și striga revolta față de cele întâmplate în clubul Colectiv, la sfârșit de săptămână, puțini au mai fost cei care au lăsat confortul căminului pentru a merge în centrul orașului, la protest.
Sâmbătă, maxim 100-150 de tineri au ieșit în Piața Dacia. Mulți dintre protestatari nici nu știau ce să strige, alții păreau aduși acolo de orice altceva, mai puțin de convingerea că pot schimba ceva. Un gest emoționant a fost făcut de câțiva protestatari care s-au întins pe caldarâm, în speranța că așa vor atrage atenția asupra lor iar autoritățile vor încerca să schimbe ceva.

Duminică, protestul a fost și mai timid. Circa 30 de tineri au mers în centrul orașului. Nu s-au mai scandat lozinci, nu s-a mai cerut nimic. Mâna de adolescenți prezentă în Piața Dacia a aprins lumânări în memoria victimelor din Colectiv, tinerii au ținut un moment de reculegere, după care au plecat spre casele lor.
În aceste condiții, mai mult ca sigur săptămâna aceasta nu vor mai fi deloc acțiuni de protest în centrul Buzăului.
Asta în timp ce numărul victimelor din Colectiv a ajuns, din păcate, la 45 de morți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here