Are nevoie de încă un mandat de parlamentar ca de aer, aşa cum a avut şi când a candidat prima dată în urmă cu 4 ani. Şi-a cumpărat cu bani grei locul în Parlament, acolo unde imunitatea e principala armă de apărare în faţa anchetatorilor. Ei bine posesorul mandatului de deputat şi  ” vânătorul” unui nou loc călduţ şi liniştit este nimeni altul decât deputatul PSD de Buzău Marian Ghiveciu. Acest individ cu atât de multe bube în cap, care în interes personal a minţit alegătorii, şi mai mult decât , acest aşa zis politician plătit din bani publici, ai noştri ai buzoienilor, şi-a permis să semneze plângerea penală împotriva unui lider PD-L cu ştate vechi în Parlament : Cezar Preda. Le reamintim buzoienilor că deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Iată ce scria presa centrală la momentul trimiterii în judecată: ( Hotnews):

” Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis joi in judecata de procurorii DNA, sub acuzatia de „instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – in forma calificata”. Alaturi de acesta, au mai fost trimisi in judecata:Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau si membru in Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – in forma calificata.Dumitru Borcan, sef al Compartimentului de Cadastru si Agricultura din cadrul Primariei comunei Merei – judetul Buzau si membru in Comisia Locala Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – in forma calificata si fals material in inscrisuri oficiale  – comisa in realizarea scopului urmarit prin infractiunea de abuz in serviciu. La momentul comiterii infractiunilor, Marian Ghiveciu era administratorul mai multor societati comerciale.Care sunt acuzatiile procurorilor:

  • In perioada 2005-2006, la instigarea lui Marian Ghiveciu, Dumitru Borcan si Nicolae Costache, profitand de functiile detinute si prin incalcarea atributiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea in mod nelegal a doua titluri de proprietate pentru terenuri in zone cu potential imobiliar, datorita vecinatatii cu drumul european, in favoarea unor persoane care nu erau indreptatite sa primeasca acele titluri de proprietate.
  • In acest scop, Dumitru Borcan a falsificat mai multe inscrisuri oficiale, emise de Primaria Merei si inregistrate la O.C.P.I. Buzau. Ulterior, aceste terenuri au fost cumparate de Ghiveciu Marian de la persoanele care au obtinut titlurile in modalitatea descrisa mai sus.
  • Persoanele care detineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior in mod legal, au fost prejudiciate cu suma totala de 1.956.010 lei. Totodata, avantajul patrimonial realizat in modalitate descrisa mai sus este de 3.247.945 lei, reprezentand valoarea reala a terenurilor obtinute in baza actelor de proprietate emise nelegal si cumparate de Marian Ghiveciu.
Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand celor trei inculpati.”
Deputatul Cezar Preda a precizat pentru Jurnalul de Buzău: ” Mi se pare imoral şi total nepotrivit ca un coleg de Parlament să facă plângere penală mai ales în situaţia în care domnia sa are probleme destul de mari cu legea. Ăsta este omul, ăsta este caracterul. Mult mai uşor este să faci rău decât să fii cinstit.E un semnal pentru toţi buzoienii asupra modului în care domnia sa îşi construieşte cariera şi relaţiile interumane. Să fie sănătos! „
Numărul dosarului în care deputatul Marian Ghiveciu apare în calitate de inculpat este 10121/1/2011 şi este pe rolul secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen de judecată este pe 14 septembrie 2012, la primele trei termene solicitându-se amânarea cauzei.