Avertizările emise de meteorologi în urmă cu câteva zile nu au rămas fără urmări. Vremea capricioasă, ruperile de nori, precum și vântul puternic au făcut prăpăd în județul Buzău, unde mai multe localități au avut de suportat furia naturii. Astfel, s-au înregistrat sate izolate, drumuri județene blocate, drumuri comunale afectate și gospodării inundate. Este bilanțul autorităților  la nivelul județului Buzău realizat în această dimineață și prezentat de prefectul Carmen Ichim în cadrul unei videoconferințe convocate de Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, atât cu comandamentul de inundații în sistem de urgență, cât și cu autoritățile locale din județele afectate de vremea rea.

Toate acestea nu au rămas fără ecou, iar cei de la București au reacționat fără întârziere. La Buzău a ajuns secretarul de stat în MAI, Raed Arafat pentru a evalua situația în urma furtunilor și inundațiilor.

” Sunt situații punctuale grave dar nu putem compara situația cu ce a fost în 2005. Nu știu dacă se impune decretarea stării de alertă în vreo localitate, însă aceasta decizie nu o pot lua eu, ci autoritățile locale și Prefectură. Important e ca acum să venim în sprijinul oamenilor, nu să ne gândim cine plătește aceste lucrări”, declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here