La data de 12 aprilie a.c., poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Râmnicu Sărat au depistat în flagrant delict, la scurt timp de la comiterea faptei, principalul bănuit de comiterea unei tâlhării, pe raza municipiului Râmnicu Sărat.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în seara zilei de 12 aprilie, jurul orei 23.30, bănuitul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitate, ar fi urmărit persoana vătămată la plecarea dintr-un local de alimentaţie publică şi prin violenţă i-ar fi sustras portmoneul ce conţinea suma de peste 1000 de euro.
Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti şi predat persoanei vătămate, un râmnicean în vârstă de 35 de ani.
În urma probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale, faţă de bănuit a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Buzău.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi urmează ca în cursul acestei zile persoana să fie prezentată magistraţilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Sărat cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii vă recomandă câteva măsuri de autoprotecţie, pentru a nu deveni victima unei tâlhării:

 Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate( câmpuri, parcuri, şantiere).
 Daca din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate.
 Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.
 Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, sume mari de bani).
 Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
 Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.
 Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
 Evitaţi să vă expuneţi inutil copiii unor pericole, acceptând ca ei să poarte asupra lor, pe stradă, bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii);
 Sfătuiţi-vă copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea;
 Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here