panou tricolorCampanie electorală cu năbădăi și la Râmnicu Sărat. Organizația locală a PSD a constestat la Biroul Electoral de Circumscripție faptul că PNL a folosit în afișaje stradale însemnele naționale, respectiv tricolorul, lucru care încalcă prevederile legale.

Așa cum era de așteptat, BEC a admis această contestație și a dispus, în data de 16 mai, îndepărtarea afișajelor incriminate și intrarea în legalitate. Deși termenul în care aceste panouri trebuiau înlăturate a expirat, nici până astăzi nu s-a întâmplat acest lucru.

panou tricolor1Printr-un comunicat de presă, Organizaţia Municipală a PSD Râmnicu Sărat îi cere public primarului Viorel Holban să respecte decizia BEC şi retragă toate aceste materiale.

Mai mult decât atât, social-democraţii râmniceni îi acuză pe Holban, că, printr-o firmă de casă, a înlăturat mai multe mesh-uri ale candidatului Ionel Tociu, de pe faţadele unor blocuri pentru care aveau contracte de închiriere perfect legale, materiale găsite de poliţie în magazia acestei firme.

“În data de 16.05.2012 BEC Râmnicu Sărat, în urma sesizării depuse de noi, privind nelegalitatea folosirii însemnelor naţionale, respective a tricolorului, pe afişele şi bannerele pe care PNL Râmnicu Sărat le-a afişat în municipiu, a dispus îndepărtarea acestui tip de afişaj nelegal şi intrarea în legalitate.

Termenul de intrare în legalitate, conform hotărârii BEC a fost de 48 de ore de la pronunţare.

Constatăm că nici până astăzi, 18.05.2012, ora 13.00, această decizie nu a fost pusă în aplicare de către primarul Viorel Holban, sfidând în mod inadmisibil decizia BEC.

Facem menţiunea că o decizie similară a fost pusă în aplicare de către Viorel Holban la o oră după pronunţarea BEC, iar Organizaţiei Municipale a PSD i-au fost dezafectate toate bannerele montate în municipiu.

Mai mult decât atât, sfidând toate normele legale, una dintre firmele de casă ale lui Viorel Holban a dezafectat în mod abuziv toate mesh-urile electorale ale lui Ionel Tociu, candidatul PSD, pentru primăria Râmnicu Sărat, de pe faţadele blocurilor unde noi, în mod legal, avem contracte cu proprietarii şi asociaţiile de proprietar, aceste materiale electorale fiind depistate de către organelle de poliţie în magazia acestei firme.

Organizaţia Municipală a PSD Râmnicu Sărat îşi exprimă în mod public indignarea pentru toate actele şi faptele de această natură , ce sfidează legalitatea, pe care Viorel Holban şi organizaţia PNL Râmnicu Sărat le întreprind în acest municipiu.”, se arată în comunicatul Organizației Municipale a PSD Râmnicu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here