În această dimineață, polițiștii au desfășurat mai multe acţiuni în trafic, cu scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV2, dar și pentru prevenirea și combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea transportului de persoane.

În intervalul orar 07.00 – 09.00, au fost oprite în trafic și controlate peste 110 de mijloace de transport public şi autoturisme.

Polițiștii au urmărit modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele tangențiale domeniului transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea perioadelor de conducere a pauzelor și a perioadelor de odihnă conform OG 37/2007, pentru nereguli la HG 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator transport rutiere, dar și pentru alte nereguli prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.image 10Totodată, au fost reținute două permise de conducere și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul având permisul anulat şi refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic de polițiștii rutieri și se vor desfășura și în perioada următoare, întrucât siguranța și sănătatea buzoienilor rămân vectorii activității noastre. 

EXEMPLU: Un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din Mihăileşti, a fost depistat pe Calea Eroilor din municipiu Buzău, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat şi permisul de conducere anulat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii rutieri continuă cercetările. Bărbatul de 45 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore.” , informează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here