Poliţiştii buzoieni împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea Prefecturii, au continuat acțiunile cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„În perioada 23 – 25 octombrie a.c., peste 530 de efective, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au continuat verificările în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase și în trafic.
Astfel, au fost verificate aproximativ 210 societăți comerciale, 130 de locaţii de interes, 120 de mijloace de transport și au fost legitimate, totodată, peste 1700 de persoane.WhatsApp Image 2020 10 26 at 12.45.43 1Pentru abaterile constatate au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19 în valoare de aproximativ 51.000 de lei. Dintre acestea 278 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Alte 70 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea preverilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în cuantum de peste 12.000 de lei.WhatsApp Image 2020 10 26 at 12.50.55 1Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.
Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.WhatsApp Image 2020 10 26 at 12.45.38Precizăm faptul că nerespectarea masurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.
Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.WhatsApp Image 2020 10 26 at 12.45.43Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov2.
Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.

Exemple:

*În data de 23 octombrie a.c., în urma unui control la o societate comercială cu profil de alimentație publică de pe raza municipiului Buzău, poliţiştii au constatat faptul că în interiorul locaţiei încă se mai aflau persoane, după ora 23.00. În acest sens, a fost luată măsura sancționării contravenționale a administratorului conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

*În data de 24 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Merei, s-au deplasat pe raza localităţii Merei, unde mai multe persoane participau la un priveghi. Poliţiştii le-au adus la cunoștință membrilor familiei, cât și persoanelor prezente, prevederile legale care interzic organizarea evenimentelor private de orice natură. Organizatorul evenimentului, un tânăr de 21 de ani din Merei, a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19. Totodată, persoanele participante s-au conformat indicațiilor polițiștilor și au părăsit locația.” , menționează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

1 COMENTARIU

  1. Își bat joc de noi, sunt disperați ca nu mai au bani la buget și sunt scoși ca hienele flamande pe strada sa aplice amenzi. Sa vezi când vor veni cerșetorii din Anglia dupa 1 ianuarie, de unde scot plata asistaților social, după ce au aprobat mărirea lor. Bataie de joc asupra celor ce muncesc legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here