Cezar  PREDA4
Deputatul PNL, Cezar Preda, s-a referit vineri în cadrul unei conferințe de presă susținută la Buzău la situația în care a ajuns Spitalul Județean Buzău, acolo unde 75 la sută dintre medici amenință cu demisia în bloc, ceea ce ar genera închiderea celei mai mari unități spitalicești din județ.
Preda a dat asigurări că se va implica personal în rezolvarea situației, în așa fel încât populația județului Buzău să nu ajungă în voia Domnului, fără medici și asistență medicală,
”Cea mai mare problemă pe care o are Buzăul la acest moment este cea de la Spitalul Județean. E clar că-și n-as numi aici dezinteres ci competența autorităților județene-s-a ajuns aici în lipsa unui management inadecvat. Această unitate este într-o criză extaordinară, poate să vină și mama ministrului Sănătății, poate să vină de 10 ori, dacă autoritărțile județene nu au un management performant, o ofertă către ce înseamnă corpul medical, acest corp medical care să vină să presteze această activitate nomilă în condiții satisfăcătoare, dacă nu se va întâmpla asta situația nu se va rezolva”, a spus Cezar Preda.

Parlamentarul PNL de Buzău s-a referit și la cel care a inițiat acțiunea medicilor care amenință cu demisia în bloc, în speță la dr. Victor Ioniță, liderul de sindicat. Preda a lăsat să se înțeleagă că e dubioasă atitudinea lui Ioniță în condițiile în care acesta ”se învârte în anturajul restrâns al lui Boșcodeală și Neagu”, adică lângă autoritățile care ar fi trebuit să facă demersuri pentru spitalul să nu fie la un pas de colaps.

”L-am văzut pe stimatul și respectat dr. Ioniță care a fost purtător și vîrf de lance în această criză, dacă nu mă înșel dr. Ioniță este consilier PSD la Municipiu, est într-un anturaj foarte restrâns cu Boșcodeală și Neagu și mă întreb dacă esti în mijlocul lor, ești lângă ei zilnic, când puteai face ceva în fiecare zi din ultimii 8 ani, ceva să nu se ajungă aici, cum să ajungi să te erijezi acum în partea în care contești ce a făcut PSD. Îi doresc succes și-l sprijin dar trebuie să știm cum ne poziționăm. O să fac toate demersurile să văd ce se poate face, mă implic să fac ceva, deși nu conduc spitalul, nu conduc Consiliul Judetean. O să facem ce trebuie”, a dat asigurări deputatul PNL de Buzău, Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here