Marcel CIolacu
Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri după ce marți seară 25 de mii de români au ieșit pe străzile Bucureștiului și au cerut ca cei responsabili de tragedia din Colectiv să răspundă pentru nepăsarea de care au dat dovadă, deși au fost aleși în funcții cheie să ne reprezinte. Oamenii au cerut demisia lui Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea de la Interne, dar și a primarului Piedone, ales în sectorul în care s-a produs nenorocirea.
După demisia lui Victor Ponta, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a postat pe facebook reacția sa la cele întâmplate în ultimele câteva zeci de ore. Redăm integral punctul de vedere al social democratului Marcel Ciolacu, președinte al PSD Buzău:

”Consider că trăim o perioadă foarte importantă în politica românească.
Chiar dacă guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta este unul caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică (deşi a avut în spate măsuri exagerate de austeritate impuse anterior de PDL – tăieri de salarii, desfiinţare de spitale, reducere a pensiilor etc), acest aspect nu mai contează într-un moment al decontului politic, pe un fond în primul rând emoţional, cauzat de o mare tragedie.
Toată lumea a aşteptat să se termine cu marii corupţi, însă realitatea ne-a demonstrat la ce nenorocire inimaginabila poate duce mica corupţie.
Reacţia cetăţenilor este una justificată, iar decontul se îndreaptă către cei ce sunt la guvernare, dat fiind şi saturaţia faţă de un Parlament supradimensionat (iarăşi trebuie să reamintesc legea propusă de majoritatea PDL, care a instituit acest Parlament imens). Avem o nouă lege electorală, e timpul să înjumătăţim numărul parlamentarilor.
Demisia premierului Victor Ponta este un act brav şi onorabil, chiar dacă nu este responsabil de indolenţa şi prostia celor ce au cauzat direct sau indirect moartea şi vătămarea deosebit de gravă a atâtor tineri.
Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate; până la urma suntem singura ţară din sud-estul Europei unde acestea nu au avut loc până acum. Este un nou moment „zero” al societăţii noastre iar alegerile anticipate ar reporni, de pe nou nivel, evoluţia democratică a României. PSD a înţeles nevoile profunde de schimbare şi e gata să propună României politica şi politicienii pe care lumea îi aşteaptă.
Un restart politic – de asta are nevoie România, şi nu de o reîntoarcere la guvernul Boc-Udrea-Blaga!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here