Petre NEAGU
Președintele executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu, și cel mai vechi consilier din miniparlamentul județean au venit cu precizări în urma declarației președintelui social-democraților buzoieni, Marcel Ciolacu, referitoare la întinerirea clasei politice. Cei doi fruntași social democrați au explicat spusele lui Marcel Ciolacu, declarând, totodată, că în PSD Buzău nu există un conflict între generații.
„Domnul Ciolacu nu cred că s-a referit strict la vârsta biologică, dar este normal ca și partidele să încerce să promoveze și altfel de oameni pentru că la un moment dat…, nu v-ați plictisit de noi? De aceleași fețe din 1990? Am văzut că s-a interpretat ca un atac la cineva sau că în PSD ar fi vreun conflict. Nu este nici un conflict în PSD. Bineînțeles că pe listele de consilieri vor apărea și nume noi. Nu avem cum să venim cu aceeași listă. Unii nu mai vor, alții probabil nu mai pot… Noi avem niște criterii pe care le vom discuta și la Comitetul Executiv al PSD de la Piatra Neamț și apoi vom decide. Este clar că vor apărea mulți tineri și multe nume noi pe liste. Corect este ca fiecare, care vrea să candideze, să își facă o evaluare și să vadă singur: pot să mai candidez, nu pot să mai candidez, am obosit, nu am obosit, m-am erodat, nu m-am erodat dar asta nu înseamnă că va prima cantitatea sau vârsta, ci mai degrabă calitatea omului. Eu am văzut și oameni la 70 de ani care sunt mai tineri decât mine. Și ceea ce e foarte clar vă asigur că nu există un conflict între generații în PSD, dar este normal să promovăm și oameni noi pe liste”, a declarat președintele executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Și consilierul județean Gabriel Baciu, om cu vechime în partid și consilier județean cu multe mandate în spate, a explicat că social-democrații au vrut de mai multă vreme să treacă la o întinerire a clasei politice dar competențele tinerilor din care au venit din urmă nu au fost pe măsura așteptărilor. Acum, spune Baciu, tinerii social-democrați de la Buzău au alte calități și vor face, cu siguranță, parte din generația viitoare de politicieni
„ Înnoirea înseamnă ori să aduci niște oameni mai buni decât îi ai ori să înnoiești cu tineret. De când mă știu eu, în partidul ăsta, una din marile probleme a fost organizația de tineret. Aici, tinerii veneau destul de mulți dar calitatea lor era slabă. Acum, vreau să vă asigur că avem o organizație de tineret bine structurată, bine organizată, bine dotată și totodată capabilă să participe la alegeri și din punctul asta de vedere, sigur vom avea, la nivel de județ, o înnoire prin tineret. Partea cealaltă, în care să aduci oameni noi, este ceva mai dificilă pentru că este nevoie ca si cineva de afară să vină, să participe, să ceară ca după aceea să fie validat iar acest aspect este mai dificil de realizat ”, a declarat social-democratul Gabriel Baciu.
Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a scris luni, pe o rețea de socializare că se așteaptă ca în 2016, în peisajul politicii românești, să apară figuri noi și curate, cu realizări profesionale reale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here