Cu un rezultat al exit-poll-urilor care o dau în turul doi pe Viorica Dăncilă și cu speranța că organizația județeană a PSD a obținut la Buzău cel mai bun scor pentru partid, social democrații buzoieni se arată relativ mulțumiți după ziua de astăzi. Totuși cu toții vorbesc despre necesitatea unei schimbări.
”S-a închis o zi complicată si o etapă complicată. Am reușit totusi să ne îndeplinim ce am spus, să avem candidat în turul doi. E un rezultat slab comparând cu ce a făcut PSD înainte, e totuși un rezultat care ne bucură si ne arată un început de reconstrucție a încrederii oamenilor în PSD.  Ne-am îndeplinit scopul în condițiile în care partid mai demonizat si înjurat decât PSD nu cred că a mai existat in ultimii 30 de ani. Dincolo de această adversitate artificial creată, am reusit sa dovedim că ne putem mobiliza si sunt convins ca Buzăul va arăta că vom avea unul dintre cele mai bune rezultate din țară”, a declarat după închiderea urnelor senatorul Lucian Romașcanu.
La rândul său, primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat că rezultatul de duminică, 10 noiembrie, trebuie să conducă la o resetare a partidului: ”E inacceptabil în 3 ani să-ți dărâmi trei guverne si să mai ai pretentia să câștigi și prezidențialele. S-a făcut tot ce se putea la Buzău. Sunt rezultate bune la Buzău. Mesajul meu e să se întâmple multe lucuri bune la Centru că nu se mai poate continua așa”.  
Presedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunțat că potrivit propriei expertize politice poate spune încă de pe acum că Buzăul a obținut, cel mai probabil, cel mai bun scor pentru PSD din toate județele.
” O să fiu mai optimist. Chiar dacă lumea se îndoia că PSD va intra în turul doi, cu siguranță vom intra in turul doi. Buzăul depășește cu mult scorul partidului la nivel  național. De fapt, din experiența mea, cred că PSD la Buzău e pe primul lor, depășim 35 la sută cu siguranță. Cred că trebuie să așteptăm în liniste și turul doi. Meciul nu s-a terminat. am avut o problemă de imagine, poate tocmai de aceea am ajuns la acest scor.  Cine e îndreptățit să conducă acest partid, va conduce.(..) O să punem umărul să avem o conducere care să nu mai aibă problemele pe care le -am avut ”. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here