ger
Oamenii sunt sfătuiţi ca în aceste zile geroase să nu stea mult afară fără o îmbrăcăminte adecvată, iar cei cu suferinţe cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi să respecte cu stricteţe recomandările medicilor.
În cazul în care apar degerături, este recomnadată consultarea de urgenţă a unui medic, a mai spus Alis Grasu, adăugând că trebuie evitată automedicaţia.

Totodată în aceste zile este foarte importantă alimentaţia. Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice.

O atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie să fie transportaţti pe distanţe lungi în vehicule fără climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, o atenţie specială trebuie acordată şi persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii.

În plus, cei care au în vecinătate persoane singure sunt rugaţi să le facă cel puţin o vizită pe zi în aceste zile geroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here