parscovTransformarea celor trei spitale in aziluri de batrani ii nelinisteste pe atat pe angajatii acestor unitati cat si pe managerii spitalelor care trebuie sa-i preia pe acestia. Astazi este ultima zi in care cei care nu doresc sa ramana incadrati in noile centre de batrani, isi pot depune dosarele pentru a fi incadrati in alte unitati spitalicesti.

In total, numarul angajatilor din spitalele Parscov, Patarlagele si Vintila Voda este de 140. Cei mai multi au optat pentru Spitalul Judetean si pentru Spitalul de Neuropsihiatrie de la Sapoca. Desi exista o mare nevoie de personal, managerii ar putea insa sa-i refuze pe cei care isi depun dosarele pentru redistribuire. Asta pentru ca s-ar depasi plafonul de 70% din buget in care trebuie sa se incadreze spitalele cu cheltuielile de personal.

Redistribuirea personalului va fi facuta de DSP in zilele de 4 si 5 aprilie, pentru personalul distribuit in acelasi judet, iar pentru judetele limitrofe, aceasta va fi facuta in zilele de 14 si 15 aprilie. Ultima etapa va fi in 28 si 29 aprilie, o data cu redistribuirea la nivel national.

Nici pentru pacientii acestor spitale lucrurile nu stau tocmai bine. Intrucat de la 1 aprilie spitalele propuse pentru reprofilare nu vor mai avea contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate, pacientii au inceput deja sa fie mutati in alte unitati medicale.

„In fiecare dintre judetele vizate avem pregatite mijloace de transport medicalizate, ambulante, pentru a asigura transferul pacientilor, in siguranta, acolo unde ne este solicitat acest lucru. De altfel s-a inceput acest proces „, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Pana in prezent doar Consiliul Local din Vintila Voda a emis o hotarare de transformare a spitalului din localitate in centru de batrani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here