spital3Spitalele din judeţul Buzău au început anul cu 165 de paturi mai puțin. Și asta pentru că Ministerul Sănătății a emis un ordin, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, potrivit căruia, se reduce numărul de paturi finanțate la nivelul județului cu 7,48 %.

În urma interpelărilor făcute în ultima perioadă, Ministerul Sănătății, prin Direcția de Organizare și Politici Salariale, a trimis Instituției Prefectului un comunicat prin care se argumetează această decizie.

Potrivit acestei adrese, a rezultat că în unele județe numărul de paturi este insuficient, iar în altele numărul de paturi existent depășește numărul de paturi necesar pentru tratarea pacienților.

Printre criteriile care au stat la baza acestei decizii se numără: numărul paturilor existente la nivelul județului; numărul și procentul bolnavilor din județ care se tratează în unitățile cu regim de spitalizare continuă; numărul bolnavilor din alte județe care se tratează în unitățile spitalicești buzoiene; numărul buzoienilor tratați în alte județe.

Concret, în urma analizelor efectuate de oficialii Ministerului, a rezultat că aproape 40% din pacienții din județul Buzău se tratează în spitalele din alte județe, în timp ce doar un procent de 4,85% de pacienți din alte județe vin să se trateze la spitalele din Buzău.

Mai mult decât atât, potrivit aceluiași comunicat, județul Buzău face parte din județele în care numărul de paturi la mia de locuitori depășește media europeană.

Oficialii din Ministerul Sănătății susțin că există totuși posibilitatea creșterii numărului de paturi în anul 2013, doar în situația în care se vor lua măsuri concrete pentru creșterea numărului de pacienți care să apeleze la unitățile spitalicești din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here