Prin noul regulament pregătit de aleșii locali se va modifica modalitatea de taxare a pacărilor în sensul că vor fi instalate, până la finele anului, parcometre și de asemenea va fi introdusă modalitatea de plată prin sms.

Pe de altă parte, vor fi majorări substanțiale, atât la pacrările de reședință cât și la cele publice. De exemplu, buzoienii care vor un loc de parcare în jurul blocului vor plăti 120 de lei în loc de 90 cât este în present. Diferența va fi folosită ăpentru întreținerea spațiilor verzi din jurul locurilor de parcare:,,stiti ca a fost odezbatere legata de faptul ca de la 90 de lei va creste taxa la 130 de lei pentru locul de parcare de resedinta.iar ideea era ca diferenta sa se fi alocat asociatiilor de proprietari pentru ingrijirea spatiilor verzi.Acest mod nu era posibil legal dar ,iata ca s-a gasit o modalitate legala pentru a introduce in regulament aceasta problema astfel incit Urbis serv socitatea care va incasa taxa de parcare de resedinta se obliga sa intretina si spatiilue verzi adiacente”a mai spus vicele Apostu pentru aceeasi sursa.

Mai scumpe vor fi și parcările publice din zona roșie a municipiului, respective centrul orașului. Aici este cel mai mare haos iar mulți dintre șoferii care își lasă mașinile acolo nu respect nicio regulă, lăsăndu-și mașinile toată ziua fără să plătească niciun leu.Din nou viceprimarul Apostu:,In acest moment, vin cetatenii, parcheaza inainte de 8 dimineata ,atunci cind parcagii nu sunt la programul de lucru si parasesc parcarea dupa ora 16, cind de asemenea, lucratorii Urbis au iesit,deja,din program din parcarile publice cu plata fara sa achite vreun leu . Prin aceasta hotarire vom intra in normalitate.”

Potrivit noului regulament, în parcările publice va fi implemnetat sistemul de plată progresivă, iar taxa pentru o oră de staționare va crește cu trei lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here