TOATE TREI

 

Recent, ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că data de 15 mai este termenul limită de reorganizare în sănătate. Este vorba despre reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene în urma cărora vor intra în şomaj cel mult 4, 5 – 6% din angajaţi.

La Buzău, punerea în aplicare a măsurilor cerute de Eugen Nicolăescu îi pune în dificultate pe şefii intituţiilor vizate de reorganizare. Mai exact, deşi mai au o săptămână la dispoziţie în care, să stabilească exact cine mai rămâne în sistemul sanitar, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi CJAS Buzău nu au primit de la minister niciun fel de document prin care să li se spună ce anume au de făcut sau măcar în ce va consta acest proces.

,,Nu am primit niciun fel de informare de la Ministerul Sănătăţii vis a vis de subiectul reorganizării. Prin urmare, noi nu ştim ce anume trebuie să facem în această situaţie neclară,, a declarat Venera Acsinte, directorul  DSP Buzău. Se pare că aceeaşi situaţia este întâlnită şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Singura instituţie ce va fi afectată de reorganizare şi în care  se ştie exact în ce anume constă acest proces  este Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău. Un prim pas al reorganizării este trecerea SAJ Buzău în subordinea celei din Constanţa. Acest lucru va duce implicit şi la o reducere masivă de posturi. Prin urmare a doua etapă a reorganizării la Ambulanţa Buzău va însemna că vor mai rămâne doar funcţiile executive: medic şef, asistent şef şi şef birou mişcare.

Surse din cadrul instituţiilor implicate în procesul reorganizării dau ca foarte probabilă varianta ca acest lucru să nu se pună în aplicare pentru că, în caz contrar, tot sistemul de sănătate va fi bulversat.

Potrivit estimărilor Ministrului Sănătăţii,  Eugen Nicolăescu prin reorganizare se vor face economii de aproximativ 50 de milioane de euro, bani care ar urma să fie direcţionaţi strict către programele naţionale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here