Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Buzău au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă  că in perioada septembrie 2015 şi până în prezent, pe raza municipiului Râmnicu Sarat a acţionat un grup infracţional organizat, format din cincisprezece persoane, care a avut ca principală preocupare infracţională traficul şi consumul de droguri de risc (cannabis) şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice). În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că substanţele erau procurate în principal  din Spania,  fiind introduse ulterior în România  prin intermediul firmelor de curierat rapid”, spun procurorii DIICOT.

Aceștia afirmă, de asemenea, cămembrii grupului au recurs la mai multe metode în scopul procurării substantelor psihoactive, fie prin comandarea acestora de pe diferite site-uri de internet fie prin cumpărarea directă de la mai multe persoane de pe raza județelor Vrancea, Brăila, Galați și a municipiului Bucuresti. Atât drogurile de risc cât și substantele psihoactive erau porționate și revândute de către membrii grupului contra unor sume cuprinse intre 10 lei/plic si 60 de lei/plic, în functie de produsul comercializat (cannabis sau etnobotanice).

„În urma documentării activităţii infracţionale au fost identificaţi peste 50 de consumatori, în general tineri cu vârste între 14-24 de ani. Unii dintre consumatori  au necesitat internarea în unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Râmnicu Sarat şi a judeţului Buzău, fiind transferaţi ulterior în cadrul unui spital de neuropsihiatrie, în funcţie de starea fizică si psihică a acestora”, se precizează în comunicatul DIICOT.

În cursul acestei zile vor fi audiaţi 15  suspecţi  şi 40 de consumatori de droguri de risc şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here