mascatiMembrii unei grupări de proxeneţi care acţiona în Marea Britanie au fost „săltaţi” în această dimineaţă de mascaţi în urma unor pecheziţii.
„”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Botoşani si IPJ Buzău – Serviciul Acţiuni Speciale au efectuat în data de 27.01.2015 un număr de 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, a municipiilor Bucureşti şi Botoşani, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din 4 persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai – septembrie 2014 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au recrutat mai multe persoane de sex feminin în scopul practicării prostituţiei pe teritoriul Marii Britanii. Victimelor li se promiteau locuri de muncă în cluburi de agrement din Marea Britanie, cu posibilitatea recrutării de clienţi pe site-urile de adulţi sau erau atrase prin metoda cunoscută sub denumirea de „lover boy”.
Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării au obţinute sume de bani de peste 65.000 lire sterline.
Suspecţii urmează sa fie conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, urmând ca la finalizarea acestei activităţi să se propună măsurile legale care se impun. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție,” se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.
Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here