caniculaDupă o scurtă perioadă în care ne-am bucurat de temperaturi ceva mai scăzute, revine canicula. Potrivit meteorologilor, în sudul ţării, temperaturile vor înregistra o creştere însemnată, urmând ca miercuri şi joi să ajungă până la 37 de grade Celsius. Autorităţile locale spun că sunt pregătite să facă faţă situaţiilor care ar putea apărea pe fondul căldurii excesive. La nivelul judeţului Buzău, în zilele caniculare, persoanele pot primi sprijin medical la punctele de prim-ajutor amenajate în incinta farmaciilor.
De asemenea, pe perioada caniculei, creşte numărul persoanelor care merg la scăldat în locuri nepermise, riscul producerii unor evenimente nedorite fiind unul foarte mare.
Totodată, este important să ţinem cont de câteva sfaturi utile, astfel încât căldura excesivă să nu ne facă rău. În primul rând, hidratarea este esenţială. Medicii ne recomandă să fim extrem de prudenţi şi să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here