proxenet 3Două surori de 14 şi 15 ani au trăit clipe de coşmar după ce rudele care le-au luat în grijă după divorţul părinţilor,le-au obligat să se prostitueze. Timp de trei luni, fetele au întreţinut relaţii sexuale cu zeci de clienţi, până când au fost scoase din mâinile proxeneţilor de  poliţişti. O femeie de 25 de ani si doi bărbaţi de 34 si 35 de ani au ajuns după gratii acuzaţi de trafic de minori, în timp ce adolescentele sunt acum în grija psihologilor, într-un centru de primire în regim de urgenţă.
Minorele au ajuns la o rudă îndepărtată a tatălui lor, în comuna buzoiană C.A.Rosetti după ce părinţii s-au despărţit. Aceasta împreună cu concubinul său de 35 de ani le-au obligat să se prostitueze cu clienţi găsiţi in satele învecinate. Fetele erau duse cu un motoscuter fie la locuinţa clientului fie pe câmp unde erau batjocorite fără milă. Pentru asta erau plătite cu sume cuprinse intre 30 si 100 de lei sau chiar cu bunuri materiale. Un prieten al celor doi concubini, un barbat de 34 de ani a intrat si el in afacere. Vestea s-a raspindit repede in satele vecine şi aşa au aflat şi poliţiştii.
„Politistii au urgentat in stringere de probe pentru ca fetele sa fie luate mai repede din mediul in care erau abuzate”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agent Amalia Călugăru.
Politistii au descins in locuintele proxenetilor, unde le-au gasit pe fete si banii obtinuti de acestea in acea zi. Fetele au ajuns intr-un centru de plasament unde vor fi consiliate de un psiholog.
„Fetele au fost luate in regim de urgenta, consiliate de psiholog, apoi familiile vor fi evaluate si se va stabili daca vom cere  decaderea din drepturi”, precizează Claudia Roşioru, directorul DGASPC Buzău. Cei trei proxeneti au fost arestati pentru 29 de zile. Daca vor fi gasiti vinovati de trafic de minori, risca o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 15 ani de inchisoare, iar daca fapta s-a comis prin  amenintare, pedeapsa este de la 7 la 18 ani de inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here