În perioada 28.08 – 03.09.2018 s-a desfășurat la Sulina cea de-a 7 ediție a taberei de ecologie “Prietenii Deltei” unde, din totalul de 150 de participanți, a fost prezent și un echipaj format din 15 membri de la Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” din Pătârlagele, coordonați de către profesorul de geografie Mircică Constantin.

Această tabără a fost finanțată de către Ministerul Tineretului și Sportului prin DJST Tulcea. Proiectul este implementat la inițiativa domnului inspector de tineret Vorovenici Nicușor, iar activitățile educative au fost coordonate de către doamna profesor Iosifescu Claudia.

„Am fost prezenți pentru a trei oară, consecutiv, la această tabără, fiind însă cea mai numeroasă participare a noastră de până acum.

Au fost activități specifice unei tabere de protejare a mediului, în general, și a Deltei Dunării, în special, dar am fost prezenți și la activități culturale cum ar fi: întalnirea cu scriitorul Sterian Vicov la Biblioteca Orașului Sulina, concertul de muzică clasică din curtea Casei memoriale a compozitorului și dirijorului George Georgescu sau vizitarea Cimitirului Cosmopolit din Sulina.

Pe lângă ecologizarea unui perimetru din Rezervația Biosferei Delta Dunării, excursie în Golful Musura și insula Kapa, vizita la Centrul de Informare al RBDD Sulina, au fost lansate și trei concursuri.

Primul a fost un concurs de fotografie, al doilea un concurs de poezie cu participare individuala si un al treilea concurs, complex, unde participarea a fost în echipe formate din 5 membri, conduse de către un lider.

Surpriza a fost aceea că toate cele trei concursuri au fost câștigate de către elevii de la “Radu Vlădescu”. Astfel, concursul de fotografie a fost câștigat de către Ursache Fabian, concursul de poezie a fost câștigat de către Vilcu Marina, iar concursul “Vânătoarea de comori” a fost câștigat de echipajul nostru format din: Neacșu Radu – lider, Stănescu Raluca, Marcu Mălina, Manolache Roberta și Stănescu Vlad”, ne-a declarat profesorul Constantin Mircică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here