OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania au început producţia experimentală de gaze din zăcământul de la Padina, din sudul judeţului Buzău, descoperit la sfârşitul lui 2014, aceasta fiind ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou, potrivit evz.ro.

Producţia se realizează cu ajutorul sondei Padina Nord 1, forată în 2014, şi a unor facilităţi de producţie nou-construite: separatoare de gaze, sisteme de tratare şi măsurare a gazelor, conducte pentru conectarea cu sistemul naţional de transport şi facilităţi de depozitare a produselor lichide, precizează un comunicat al Petrom.

Valoarea cumulată a investiţiilor celor două companii în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

Companiile estimează că la Padina producţia experimentală va dura circa 12 luni. Prin exploatarea experimentală se urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.

În 2010 OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil în scopul de a explora şi dezvolta blocurile de pe uscat Adjud şi Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, iar Hunt Oil fiind operatorul.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW, scrie bani.md

Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii nelistate din Statele Unite, care operează atât intern, cât şi pe plan internaţional, fiind implicată în activităţi de explorare şi producţie în America de Nord, America de Sud, Europa şi Orientul Mijlociu.

2 COMENTARII

  1. Titlul articolului ar trebui sa fie puțin schimbat. OMV – Austria, sau mă rog acționarii ei, au decis sa continue sa exploateze resursele României … etc.
    După aceasta investiţie făcută de cei de la OMV noi ne vom bucura de câțiva muncitori care vor lucra, iar despre redevențe nici sa nu îndrăznim sa le majoram. Așa cum s-a construit aceasta afacere a redevențelor ar trebui scrisa o carte. Oricum nu câștigăm mare lucru.
    Articolul original nu are in titlu Romania!!!

  2. Redevente ? Intrebati-l pe PONTA poate stie el ceva de ce nu s-au majorat.La noi sunt de 4% iar in Africa de 30-40%.
    Daca nu stie Ponta poate stie Nastase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here