accident aviatic tuzlaAncheta în cel mai grav accident aviatic în care a fost implicată o aeronavă a Forțelor Aeriene Române și în care au murit 12 militari se va redeschide. Asta au hotărât magistrații Tribunalului Militar București după ce rudele unor militari decedați în urma prăbușirii aeronavei AN2 aparținând Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc au contestat rezultatele anchetei.

Potrivit rezultatelor anchetei desfășurate după accident s-a stabilit că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. Rudele militarilor au contestat acest rezultat, iar magistrații Tribunalului Militar au dispus efectuarea unei noi expertize tehnice a avionului.

Accidentul care s-a produs la data de 5 iulie 2010 s-a soldat cu decesul a 12 militari. Patru dintre victime făceau parte Forțele Aerine Române și 8 din cadrul Forțelor Navale. Printre victime s-au aflat și comandorul Nicolae Jianu, care la acea dată deţinea funcţia de comandant al şcolii de aviaţie de la Boboc, împreună cu locotenent comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche, locotenentul Lavinia Guită şi maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ, cu toţii din cadrul aceleiaşi unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here