Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă privind construcţia obiectivului de investiţii „Autostrada Estului”, termenul de dezbatere şi adoptare fiind împlinit pe data de 6 martie.

Conform articolului 1 al proiectului legislativ, „Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti, denumită în continuare „, conform formei iniţiatorului a iniţiativei legislative.

Construcţia acesteia urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, dar şi din credite externe sau fonduri europene.

Articolul 2 al proiectului legislativ prevede că, „Obiectivul de investiţii Autostrada Estului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Tranporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene”, conform sursei citate

De asemenea, responsabil pentru construcţia acestuia va fi Ministerul Transporturilor, termenul pentru finalizarea acestuia fiind de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Necesitatea iniţiativei legislative este motivată de faptul că „cele trei tronsoane de autostrăzi construite până în acest moment leagă Bucureştiul doar de câteva oraşe mai importante, condiţia sine qua non pentru creşterea competitivităţii Regiunii de dezvoltare Sud-Est este construirea unei autostrăzi care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti şi, implicit, de coridoarele de transport pan-europene”.

De asemenea, conform sursei citate, „Guvernul României a aprobat Master Planul General de Transport al României care prevede construirea de drumuri expres care să conecteze oraşele Galaţi, Brăila, Buzău şi Ploieşti, urmând a fi implementat în orizontul de timp 2030”. De asemenea, România a mai adoptat „Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri şi autostrăzi din România care prevedea construirea unei autostrăzi între oraşe, urmând a fi implementată în orizontul de timp 2018”.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de mai mulţi deputaţi şi senatori PMP.

For decizional este Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here