Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în scopul modernizării infrastructurii judiciare din România, semnat la Bucureşti la 13 august 2019 şi la Paris la 2 septembrie 2019.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a susţinut, în cadrul dezbaterilor din plen, necesitatea adoptării acestui proiect iniţiat de Guvern, dacă se ţine cont de faptul că România a fost condamnată la CEDO din cauza supraaglomerării din penitenciare.

„Din partea României sunt aşteptate măsuri de natură administrativă, prin care să se reducă supraaglomerarea şi să se îmbunătăţească condiţiile materiale de detenţie. (…).Vorbim de o sumă de 221,5 milioane de euro, care se va întinde, ca investiţie în sistemul penitenciar, pe şase ani. Presupune construirea a două penitenciare – unul în Buzău, unul în Prahova, aproximativ 2.000 de locuri ambele -, construirea unor facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare, construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii ofiţerilor de penitenciar. Sunt lucruri care realmente sunt necesare şi pledez pentru această manieră de rezolvare a problemelor, a precizat Gorghiu.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here