354964.regionalUn cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 23 ianuarie, in regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 8h15min03sec, iar epicentrul sau a fost localizat in regiunea Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU (45,52 grade latitudine Nordica, 26,24 grade longitudine Estica).

Potrivit datelor preliminare publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 150 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, dar si in Republica Moldova. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost simtit la BUCURESTI cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a mai fost resimtita la IASI, GALATI, PLOIESTI si in alte orase mari din Muntenia si Moldova.
Este al doilea cutremur de magnitudine peste 4,0 produs in Vrancea in aceasta luna. Primul cutremur, de magnitudine 4,4 grade, a avut loc pe 12 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here