Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, autoritățile buzoiene au analizat oportunitatea închiderii teraselor după ora 22:00 sau 23:00, ajungându-se la concluzia că o astfel de măsură nu se impune deocamdată. 

“După ședința de lucru desfășurată sâmbătă, 1 august, și condusă de prefectul Leonard Dimian, Direcția de Sănătate Publică a întocmit o analiză a cazurilor de infecție cu SARS CoV-2 înregistrate la nivelul județului Buzău. Din totalul celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectați au fost pacienții cu vârste cuprinse între 71-80 de ani.

În acest  context și analizând oportunitatea restrângerii activității între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfășoară activități în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan.

Această hotărâre vine însoțită de intensificarea acțiunilor de control în zonele cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație. Rezultatele vor fi analizate periodic și, în funcție de acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus.” a anunțat Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here