Problema numărul 1 pentru anul acesta a edililor din municipiul Buzău este încălzirea în sezonul rece. De la începutul lunii aprilie, fostul furnizor de energie termică şi-a încetat activitatea şi Primăria va trebui să folosească soluţii de avarie pentru a rezolva problema.

Fondurile pentru transformarea punctelor termice provin din bugetul municipal şi vor fi supuse aprobării Consiliului Local Municipal în şedinţa din 31 iulie.

Primăria a postat în dezbatere publică pe site-ul oficial un proiect de hotărâre referitor la noile preţuri locale pentru energia termică livrată abonaţilor Regiei Autonome Municipale Buzău.

Conform acestui proiect, în această iarnă, preţul de facturare al gigacaloriei pentru populaţie va fi de 250 de lei, plus TVA.

Diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuire şi furnizare şi cel de facturare se va asigura din bugetul local.

Rămâne de văzut dacă soluţiile de urgenţă adoptate de Primărie vor reuşi să asigure căldura şi apa caldă pentru toţi cei rămaşi în sistemul centralizat de încălzire al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here