S-a stabilit unde încep cursurile față în față, începând de luni 8 februarie.

Ministerul Educației a publicat lista tuturor localităților și scenariile după care vor funcționa școlile începând de săptămâna viitoare.

Buzăul nu are nici o localitate în scenariul roșu, însă are mai multe comune cu o rată de incidență peste 1 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă scenariul galben. Într- o astfel de variantă sunt localitățile Pogoanele, Largu, Pănătău, Țintești, Luciu, Cernătești, Cilibia și Colți. Îm aceste localități vor merge la cursuri preșcolarii, elevii din ciclul primar și clasele terminale, a 8-a și a 12-a.

Pe site-ul ministerului mai figurează în scenariul galben și localitatea Săpoca, unde e activ un focar de coronavirus, în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță.

Pentru că în localitate nu mai e nici un alt caz de coronavirus în afara celor din focarul de la spital, Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis ca, aici, luni să se deschidă toate școlile și grădinițele.

Restul județului Buzău, inclusiv municipiul reședință de județ, e în scenariul verde, ceea ce înseamnă că școlile se vor deschide luni pentru toți copiii.

Potrivit ministrului Educației, la grădiniţă şi învăţământul primar, la primul caz de infectare se suspendă cursurile pentru 14 zile.

La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here