bursa fortei de muncaAu luat cu asalt standurile angajatorilor ca sa fie siguri ca macar apuca sa vorbeasca cu angajatorii. Peste o mie de buzoieni s-au luptat la propriu cu fortele de ordine pentru cele peste 600 de locuri de munca, judetul Buzau ocupand locul trei in tara ca oferta pentru someri.Si absolventii de studii superioare au sansa ca astazi sa gaseasca un job , pentru ei fiind disponibile 80 de slujbe.

Ca sa fie sigur ca interviurile cu angajatorii vor decurge in cele mai bune conditii , directorul AJOFM Buzau le-a spus somerilor ca trebuie sa prezinte la standuri CV-urile iar in discutii cu potentialii patroni sa fie cat mai convingatori: „Nu va inghesuiti, niciun angajator nu va pleca de aici pana ce nu va vorbi cu ultimul dintre dumneavoastra”.
De indata insa ce s-au deschis usile salii in care s-a organizat bursa, de la liceul agricol, oamenii au uitat de sfaturi si s-au imbulzit, practic i-au luat pe sus pe oamenii de paza .

Cu ani multi in spate, de munca la strung sau in fata aparatului de sudura, ajunsi la peste 50 de ani, somerii au cautat sa-i convinga pe angajatori de calitatile lor.

Crisan Mangaloiu are 53 de ani si a schimbat in cei peste 30 de ani de munca, mai multe slujbe. Omul este calificat ca lacatus si sablator iar ultimul loc de munca a fost la fabrica de armament de la Mija. Astazi a trecut pe la mai multe standuri si a vorbit cu mai multi angajatori, iar in fata lor a aruncat toate argumentele ca sa-i convinga sa-i ofere slujba mult dorita. Intre angajatori, parerile despre potentialii salariati au fost impartite. Un reprezentant al societatii Rotec era dupa primele interviuri, putin sceptic in privinta calitatilor prezentate de someri. „Nu au experienta, unii au alta calificare, ii vom chema insa la proba de lucru au pentru cei care nu au calificare vom organiza cursuri”, a declarat Iulica Ciucu.

Intre cei care si-au cautat o slujba, multi tineri cu studii superioare. Desi oferta pentru ei este de 80 de locuri de munca, sperantele de angajare sunt slabe.

O tanara care este inginer de calitate si care si-a dat masteratul in februarie, astepta fara prea mari sperante la coada sa-i vina randul.” Probabil supercalificarea este cauza pentru care nu imi gasesc un loc de munca, voi accepta daca mi se ofera si un job in vanzarea de asigurari, dar totusi nu m-as duce la taraba ca vanzatoare”, a declarat Miruna Stanciu. La bursa de astazi, Ajofm Buzau a reusit sa convinga 58 de angajatori sa-si caute viitorii salariati. Cele mai multe slujbe sunt in domeniul confectiilor, constructiilor, ca broker de asigurari dar si in munci necalificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here