Cum să furi un tractor ? Întrebare legitimă dacă analizăm dimensiunile unui astfel de utilaj şi posibilităţile de face bani cu el ulterior. La asta s-au gândit bine 4 indivizi care după ce şi-au făcut planul în amănunt au dat lovitura. Păgubit a fost administratorul unei societăţi cu profil agricol din comuna buzoiană Ziduri, care exact în urmă cu un an de zile a rămas fără trei tractoare performante. Prejudiciul total a fost de aproape 400 de mii de euro. Acum omul e mulţumit că poliţiştii de la Investigaţii Criminale i-au recuperat două dintre utilaje şi se pare sunt pe cale de a-l găsi şi pe cel de-al treilea care a fost vândut în Bulgaria.

Era vremea aratului iar mecanicii de pe tractoare au luat o pauză mai lungă din cauza căldurii. Au parcat aşa cum făceau de obicei utilajele într-o staţie PECO de lângă terenul pe care-l lucrau. A doua zi dimineaţă, oamenii s-au dus să-şi ia tractoarele şi să se apuce din nou de treabă. Dar ia tractoarele de unde nu-s. Poliţiştii au intrat pe fir de cum au fost alertaţi de proprietarul utilajelor. Au dat tractoarele în consemn şi au luat la verificat camerele de supraveghere din toate locurile prin care puteau trece hoţii.După o lună de zile au recuperat un tractor iar un doilea utilaj a fost descoperit în urmă cu trei săptămâni.Ca să reuşească să le dea de urmă infractorilor, oamenii legii au recurs la filaje şi chiar interceptări telefonice. Unul dintre hoţi a fost prins la Bucureşti iar ceilalţi în judeţul Suceava. Acum cei 4 sunt în arest. Trei dintre ei sunt din Suceava şi unul din Călăraşi. Din documentarea activităţii lor aceştia au comis furturi asemănătoare şi în Alba, Cluj şi Suceava.

Autorităţile române au cooperat în acest caz cu Interpolul şi se pare că pentru a aduce şi cel de-al treilea tractor din Bulgaria va fi nevoie de intervenţia ambasadei ţării noastre în statul vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here