spital98Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu a declarat ca sanatatea este nul dintre domeniile primordiaale la Buzau in acest an. Din acest motiv, sume importante de bani din bugetul Consiliului Judetean, bani imprumutati de la banci sau trimisi de la Guvern sunt alocati pentru utilitati, renovari sau finalizari de lucrari in cadrul unitatilor spitalicesti din judet.

Ambulatoriul Spitalului Județean a fost reabilitat in 2013 cu fonduri europene, iar anul acesta cladirea va fi reabilitată termic. Mai mult decat atat,  Consiliul Județean va aloca suma de 50.000 de lei alături de Centrul de Dializă IHS pentru realizarea unui foraj care să asigure independenta din punct de vedere al alimentării cu apă a Spitalului Județean și a Centrului de Dializă.

Spitalul de la Pârscov urmează a fi redeschis în luna mai ca centru de permanență după ce administrația județeană va aloca bani pentru igienizarea si repararea clădirii.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Judetean, noua maternitate este intrat deja pe linie dreapta, in sensul ca mai trebuie cumparata doar o ultima parte de aparatura si trebuie luate cateva avize de la Ministerul Sanatatii. Noua maternitate ar putea deveni funcțională din a doua jumătate a lui 2014.

„Am întocmit deja caietele de sarcini pentru aparatura medicală necesară deschiderii noii maternități și valoarea se ridică undeva la aproape 3 milioane de euro. Caietele de sarcini vor pleca într-o săptămână către aprobare la ANRMAP și după aceea nu mai rămâne decât să deschidem licitația pentru achiziția tehnicii necesare”,a declarat președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here