Drept la replică,

Am citit acum câteva ore, atenționată fiind de prietenii mei, știrea dumneavoastră că aș fi fost dusă la audieri la DIICOT, potrivit unor surse din interiorul Direcției de Finanțe și a presei centrale.

Știrea este total neadevărată, nu am fost audiată și nu am nici o legatură cu această ancheta. Am 17 ani vechime în fiscul buzoian, în funcții de conducere și nu cred că cineva mi-ar putea aduce vreo acuzație privind integritatea mea. Fără să verificați această știre ați aruncat cu noroi peste activitatea și moralitatea mea, lucruri peste care nu pot trece.

În consecință solicit publicarea dreptului la replică și dovada surselor de informare în vederea acționării acestora în instanță. În situația în care nu îmi veți pune la dispoziție sursele de informare vă voi considera unici responsabili și vă voi acționa în instanță.

Sanda Fulvia Preda

11.08.2016

*NOTA REDACTIEI Curtea Europeană a Drepturilor Omului a subliniat în mod repetat că protejează nu doar substanţa şi conţinutul informaţiilor şi ideilor, dar şi mijloacele prin care acestea sunt transmise. Jurisprudenţa Curţii acordă protecţie extrem de extinsă, în special în ceea ce priveşte confidenţialitatea surselor jurnalistice.

„Protecţia surselor jurnalistice este una din pietrele de temelie ale libertăţii presei (…). Absenţa unei astfel de protecţii ar putea descuraja sursele jurnalistice să ajute presa în informarea publicului pe teme de interes general. Ca urmare, presa ar putea fi incapabilă să joace rolul său esenţial de « câine de pază », iar capacitatea sa de a furniza informaţii precise şi de încredere s-ar diminua (…) Un ordin de divulgare nu ar putea fi în conformitate cu articolul 10 din Convenţie decât dacă este justificat de un interes public superior.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here