Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc își promovează în continuare tinerii elevi de la diferite specializări. Astăzi, unitatea de învățământ militar îl prezintă pe Constantin-Daniel Luchian, elev în anul doi la specializarea „Rachete și artilerie antiaeriană”.

Dintotdeauna mi-am dorit să devin militar, iar după finalizarea liceului mi-am direcționat atenția către o carieră în armată. De mic copil m-a fascinat cât de devotat este un militar credinței lui și cu câtă pasiune își execută datoria față de țară dar și față de semeni.

Viața militară reprezintă pentru mine: onoare, devotament și ordine. Acestea fiind doar câteva dintre principalele caracteristici ale carierei militare ce m-au motivat în alegerea făcută. Provocările întâmpinate pe parcursul accederii la cariera militară le-am luat ca atare și cu pasiune, răbdare, și tenacitate, au devenit pilonii unui caracter puternic, absolut necesar fiecărui militar.

Pe parcursul celor doi ani de studiu am învățat ce este într-adevăr respectul, am învățat să lucrez în echipă și astfel am descoperit cât de importantă este prietenia, relație bazată pe valorificarea omului de lângă tine.

Arma „Rachete și artilerie antiaeriană” este diferită, totul fiind nou și interesant pentru mine; cu cât descopăr mai multe, cu atât mă atrage mai mult. Instructorii militari sunt foarte devotați și au răbdare cu noi, explicându-ne fiecare componentă în parte, captându-ne atenția.

Specializarea pe care am ales-o oferă o multitudine de oportunități, printre care și șansa de a studia cursul PATRIOT în America, șansă ce a devenit unul dintre principalele mele obiective, dorindu-mi specializarea pe Rachete PATRIOT.

Foto: slt. Laura Bașturea

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here