politie_vot3
Săptămâna începe în forță pentru polițiștii din județul Buzău care vor fi angrenați în zilele următoare într-o mulțime de acțiuni menite a sensibiliza populaţia cu privire la importanţa adoptării unei conduite care să nu-i tranforme în victime sigure pentru hoți.

Astfel, luni, 28 septembrie, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău va avea loc lansarea, în plan local, a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”.
„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru prima dată în anul 2005, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.
Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră.
Fiecare zi are o altă temă, respectiv prevenirea victimizării minorilor, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalității organizate, ultima zi fiind dedicată siguranţei rutiere.
În derularea acţiunilor stabilite vor fi cooptaţi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale și instituţii guvernamentale.
În cadrul întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind siguranţa rutieră, prevenirea implicării minorilor în situaţii de risc, măsurile de protecţie ce trebuie adoptate pentru prevenirea infracţiunilor de furt, pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri şi traficul de persoane.
Vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, vor fi organizate concursuri tematice, proiecţii în spaţiul public, precum şi o caravană a siguranţei rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here